7.5.08

Festivalul filmului european


Atentiune, Festivalul filmului european incepe vineri 9 mai si dureaza pina duminica 18 mai! Programul se desfasoara in Bucuresti in doua sali ( Muzeul Taranului Roman si sala Studio ) si va jur, este foarte bine garnisit.


In agenda mea personala am notat citeva pelicule de neratat :


In primul rind "La Graine et le Mulet" filmul din 2007 al tunisianului Abdellatif Kechiche, o mica perla multipremiata anul trecut printre care premiul special al juriului la Venetia, premiul FIPRESCI pentru cel mai bun regizor, premiile Cesar la categoriile cele mai importante etc.


In al doilea rind nu ratati "Disengagement" sau mai degraba "Désengagement" 2008, un film semnat Amos Gitai, realizator care "trece" asa de rar pe ecranele noastre.


In al treilea rind, musai musai sa vedeti documentarele "Fados" de Carlos Saura si "Lisboetas" (Locuitorii Lisabonei) de Sergio Trefaut, multipremiate si ele la aceasta categorie de filme, sau superbul lungmetraj "Uzak" de Nuri Bilge Ceylan ( un film mai vechi din 2002, marele premiu al juriului de la Cannes 2003 si premiul FIPRESCI la San Sebastian in acelasi an printre multe altele.)


Programul puzderiei de proiectii si fisele acestora pot fi gasite pe http://www.icr.ro/images/evenimente/fisiere/164_1_CATALOG%20FILM%202008.pdf

No comments: