19.4.08

B-Est o noua zi



Ok mi-am permis sa sar peste comedia muzicala "Once" ( John Carney- Irlanda ) din acuta lipsa de timp si m-am oprit direct la "La fille coupée en deux", un Claude Chabrol proaspat, aproape pe creatie familiala daca tinem cont de numarul Chabrolilor in generic. Super interesanta Ludivine Sagnier pentru rolul jucat (Gabrielle des Neiges), in schimb Benoit Magimel (Paul Gaudens) cu alura lui de "Taxi Driver" in sacouri strimte & esarfe Hermès m-a cam deceptionat. Ultimul Chabrol vazut de mine era "L'ivresse du pouvoir", ocazie cu care am aplaudat intentia autorului de a face un film politic. In prezent Chabrol revine la ceea ce stie el sa faca mai bine, scotocitul prin sordidul burgheziei mici si mari ( de data asta lyoneze.) Sfirsitul este deconcertant, inca nu stiu cum sa il interpretez in contextul si in functie de tonul peliculei.

Traducerea a fost ca de obicei sordida ( difuzat fiind de Independenta film, o fi fost poate aceeasi persoana care a masacrat textul francez ?)


Acestea fiind zise, B-Estul s-a incheiat pentru mine cel putin anul acesta. Sper din toate puterile ca la anul montajul de publicitate cu toti sponsorii festivalului sa fie mai putin penibil si pompierist ca anul acesta. Oricum filmele conteaza.

No comments: